Středoškolské nebo vysokoškolské studium s pomocí

Jsou lidi, pro které je učení a studium jen nutným zlem. Najdou se ale i takoví, pro které je to téměř nesplnitelná meta. Ne proto, že by neměli dostatečné nadání, život jim ale postavil do cesty takové překážky, se kterými si sami nedokážou poradit. Právě takovým v současnosti pomáhají nadace a fondy.

Mezi ně patří i projekt na pomoc vybraným nadaným studentům Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Fond, který založily společně VDV a ČSOB. Zaměřuje se na studenty, kteří mají svoji vzdělávací cestu ztíženou nějakým hendikepem. Monika Granja z Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové vzpomíná, že s myšlenkou založení Fondu vzdělání přišla na začátku devadesátých let Olga Havlová. Velkým příkladem jí byl mecenáš Josef Hlávka, prezident České Akademie císaře Františka Josefa pro vědy, slovesnost a umění v Praze z přelomu 19. a 20. století, jehož Nadace „Nadání Josefa, Marie a Zdeňky Hlávkových“ už více než sto let pomáhá studentům z chudých rodin.

Celý článek (Učitelské noviny, duben 2014)

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: