Romano voďi: Olga Havlová

Časopis Romano voďi věnoval Olze Havlové několik stran, na kterých podrobně popisuje její dospívání, setkání s Václavem Havlem, ale i stěhování z Hrádečku na Hrad a její odchod v roce 1996. Pozornost je směřována také na založení a činnost Výboru dobré vůle, jehož posláním je pomáhat všem potřebným.

Rozsáhlý článek je doplněn vzpomínkami Moniky Granja, ředitelky Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, a dnes již zesnulé Mileny Černé, přítelkyně Olgy Havlové a dlouholeté ředitelky, následně předsedkyně správní rady nadace. Autorka navíc obohatila text o přepisy rozhovorů s Olgou Havlovou, které využil Miroslav Janek v celovečerním dokumentu Olga.

„Byla úplně pravdivá. Byla taková přímá. Řekla každému, co si myslí. Nebylo to vždycky příjemné a někteří lidé se jí báli. Ona měla modré oči a když se na vás podívala, jako by se koukala rentgenem,“ vzpomínala na Olgu Havlovou její dlouholetá přítelkyně MUDr. Milena Černá.

Celý článek si můžete přečíst zde.

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: