Třetí ročník Běhu dobré vůle s podporou kaváren

Máte rádi kávu a běhání? Říkáte si, že to spolu nesouvisí? Opak je pravdou… Běh dobré vůle Nadace Olgy Havlové totiž podporují i některé kavárny z Prahy a okolí.

Plakáty a letáčky k charitativnímu běhu, který organizuje Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové a pomůže rodinám v nouzi, najdete od července ve vybraných kavárnách v Praze a okolí. Je mezi nimi i ta Vaše? Podívejte se.

„Loňský druhý ročník běhu se opravdu vydařil, ve prospěch rodin v nouzi se podařilo vybrat přes 308 tisíc korun. A svůj podíl mají na tom i vybrané kavárny, které nám pomohly s informováním o naší akci. Těší nás tedy, že můžeme na úspěšnou spolupráci navázat i letos, a věříme, že touto cestou se nám podaří do pomoci potřebným zapojit větší počet lidí,“ říká Monika Granja, ředitelka VDV, a dodává: „každý z nás se někdy ocitne v situaci, kdy se bez pomoci druhých neobejdeme. A pokud v okolí člověka chybí záchranná síť v podobě blízkých či rodiny, velmi rychle se může ocitnout na dně.“ 

Ztráta zaměstnání, rozvod, nemoc můžou vést ke ztrátě bydlení a pak už velmi rychle přichází strmý pád dolů. Rodiny s dětmi či rodiče samoživitelé to mají mnohonásobně těžší, což se bohužel prokázalo i v době koronavirové krize, proto se nadace rozhodla výtěžek ze závodu věnovat právě jim.

Podívejte se, komu pomohl výtěžek z loňského závodu.

Vedle zmíněných kaváren najdete letáčky a plakáty s charitativním během také v některých sportovních obchodech apod. 3. ročník charitativního závodu Běh dobré vůle se uskuteční ve středu 15. září v 18 hodin v oboře Hvězda v Praze 6. Výtěžek ze závodu bude použit na pomoc rodinám v tísni.  Těšit se můžete na individuální běhy a štafety, dětské běžecké závody, výstavu fotografií o Olze Havlové a osvětové interaktivní stánky pro děti. Chybět nebudou stánky s občerstvením – své dobroty na místě nabídnou: chráněná pekárna a kavárna Slunce svítí všem, Kavárna Bílá vrána, pivovar Neratov či Kuchařky bez domova.

Registrace na závod zde.

Na dvouapůlkilometrovém okruhu v oboře Hvězda je možné zaběhnout si trať na 5 km, 10 km nebo štafetu. Pokud nemůžete běžet, ale přesto chcete přispět, přihlaste se a v kategorii běhu vyberte virtuální startovné. Vaše jméno ponese na závodě jeden z patronů. 

Více informací o 3. ročníku Běhu dobré vůle Nadace Olgy Havlové.

Záštitu závodu udělil Jan Lacina, místostarosta Prahy 6, Městská část Praha 6. Mediálním partnerem je Radio 1.

 

 

KAVÁRNY A DALŠÍ PODNIKY, KTERÉ PODPORUJÍ BĚH DOBRÉ VŮLE:

 
Antonínovo pekařství
Galerie a kavárna Art-n-Coffee
• Café Neustadt
HENRI espresso bar
Toskana – víno, bistro
Sicily Café 
ALFA PC s. r. o - Počítače - Papírnictví - Hračky
Kavárna KAFEmlejnek Nehvizdy
Bezobalový koloniál Jelen
Pošta Partner Nehvizdy
• Breadmarket Dolní Břežany
• Eleven Sport Dolní Břežany
• Meet & Greet
Tichá kavárna
 
 
„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: