Nominujte svého kandidáta na Cenu Olgy Havlové

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové letos již po osmadvacáté udělí Cenu Olgy Havlové. Prestižní ocenění získá osobnost, která navzdory svému zdravotnímu handicapu pomáhá druhým a je inspirací pro ostatní.

Kandidáta na Cenu Olgy Havlové může navrhnout jednotlivec či organizace do 10. dubna 2022. O tom, kdo se stane laureátem a získá bronzovou plastiku Olbrama Zoubka „Povzbuzení“, rozhoduje porota pověřená správní radou naší nadace. Od roku 2017 veřejnost může hlasovat o udílení Ceny veřejnosti v rámci Ceny Olgy Havlové.

Cenu Olgy Havlové poprvé vyhlásila paní Olga v roce 1995 s cílem ocenit lidi se zdravotním znevýhodněním, kteří i přes svůj handicap dokážou velké věci, a jsou tak inspirací k překonávání překážek pro ostatní. Paní Olga se zúčastnila pouze prvního ročníku udělování Ceny a po jejím odchodu se Cena Olgy Havlové tak stala i vzpomínkou na osobnost, která se vždy zastávala práv ohrožených občanů.

„Cena Olgy Havlové je něco jako pro vědce Nobelova cena“, řekl Jan Hutař při obdržení ceny v roce 2008 za dlouholetou legislativní práci pro lidi se sociálním a zdravotním handicapem.

Nominační formulář Ceny Olgy Havlové najdete zde

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: