Charitativní kalendář VDV na rok 2021

K 30. výročí od založení naší organizace jsme připravili limitovanou edici charitativního nástěnného kalendáře na rok 2021 s fotografiemi Olgy a Václava Havlových.

Kalendář obsahuje autorské fotografie Ondřeje Němce, bývalého fotografa Lidových novin a nynějšího spolupracovníka Knihovny Václava Havla. Texty připravila novinářka a naše dobrovolnice Irena Šatavová, grafický zlom - Pavlína Najfusová. Výtěžek z kalendáře bude použit na pořízení invalidních vozíků, sluchadel a dalších pomůcek pro lidi se zdravotním postižením. 

Kromě toho, že kalendář pomáhá lidem se zdravotním postižením, připomíná také výročí 30 let od cesty Olgy Havlové na Tchaj-wan. Předseda Senátu Miloš Vystrčil ho na letošní oficiální cestě na Tchaj-wan předal prezidentce Cchaj Jing-wen.

„Olga Havlová navštívila Tchaj-wan na pozvání tchajwanských charitativních organizací jako předsedkyně nadace Výboru dobré vůle a stalo se tak již před 30 lety v roce 1990. Říkám to také proto, abychom si my muži uvědomili, že ženy vědí občas lépe a dříve, co je správné, než my muži a také bývají leckdy odvážnější,“ pronesl Miloš Vystrčil ve svém projevu na půdě Národní univerzity Čcheng-čch' v Tchaj-peji.

Kalendář si můžete rezervovat u Kateřiny Kubínové kubinova@vdv.cz za dobrovolný příspěvek do sbírky v minimální částce 500 korun.

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: