Druhý ročník projektu pro středoškoláky Daruj srdce

Jak zapojit mladé lidi do okolního dění? Jak jim přiblížit fungování neziskového sektoru a vtáhnout je do spoluutváření veřejného prostoru? Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové (VDV) zahájil 2. ročník projektu Daruj srdce.

Studentské týmy ze středních škol z celé ČR mohou nyní ve svém okolí začít vybírat neziskovou organizaci a její projekt přihlásit do soutěže na webu www.darujsrdce.com
 
Videospot s Kateřinou Pechovou
 
Druhý ročník letos naváže v započaté cestě s cílem zaujmout mladé lidi pro dobrovolnictví a pomoc potřebným a přispět tak k rozvoji občanské společnosti. Také v tomto roce budou studentské týmy ze středních škol vybírat neziskovou organizaci svého srdce, která působí v oblasti sociálních služeb a jíž by chtěli v její činnosti pomoci.
 
Projekt je určen pro studenty středních škol. Návrhy, jak podpořit konkrétní neziskovou organizaci, budou moci studenti posílat do 18. října 2021
 

Jak se zapojit a přihlásit projekt:

1. Studenti vyhledají ve svém okolí neziskovou organizaci, která pomáhá v sociální oblasti (např. seniorům, dlouhodobě nemocným, lidem se zdravotním znevýhodněním, lidem bez domova, obětem domácího násilí nebo znevýhodněným mladým lidem).
 
2. Spojí se se zástupcem neziskové organizace a společně zjistí, s čím by organizace potřebovala pomoci, zda jí zrovna něco nechybí nebo co by jí usnadnilo práci.
 
3. Vybranou neziskovou organizaci přihlásí do projektu Daruj srdce, tj. do 18. října 2021 vyplní formulář na www.darujsrdce.com, a můžou pro ni získat až 20 tisíc korun (finanční příspěvek poskytne vybraným organizacím VDV v souladu se svými grantovými pravidly). 
 
4. Studenti, kteří se do projektu přihlásí, obdrží pozvánku na setkání a besedu s význačnými osobnostmi v Knihovně Václava Havla, která se uskuteční v listopadu 2021. Zde se i vyhlásí 10 vybraných neziskových organizací, které získají finanční podporu.  
 
Koordinátorka projektu:
Kateřina Kubínová
kubinova@vdv.cz
 
„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: