Komu pomůže výtěžek z Běhu dobré vůle?

Běh dobré vůle se uskuteční v úterý 13. září v pražské oboře Hvězda a běžci již počtvrté podpoří rodiny v tísni. Celý výtěžek ze startovného Běhu pomůže rodinám samoživitelů, rodinám, které přišly o střechu nad hlavou, nebo rodinám pečující o děti se zdravotním znevýhodněním.

Více informací o Běhu dobré vůle.

Registrace na závod. 

Maminka, která sama vychovává dva malé chlapce, se na nadaci obrátila s prosbou o finanční podporu na péči o vážně nemocného mladšího syna. Úhrada léků, plen a kvalitních potravin, jež jsou při zdravotním stavu chlapce zásadní, je pro rodinný rozpočet více než náročná, spíše nemožná.

O příspěvek na dětský rehabilitační přístroj nadaci požádala maminka chlapce, který trpí nemocí postihující svalovou funkčnost. Dětský rehabilitační přístroj by umožnil chlapci cvičit pravidelně v domácím prostředí několikrát denně podle jeho potřeb a přání.

Nadace přispěje na instalaci elektrického pohonu k mechanickému vozíku osmnáctiletému studentovi, který každodenně dojíždí do školy přes 50 km. Ve volném čase rád sportuje a vyráží ven se svou sestrou, která stejně jako její bratr, musí k pohybu využívat vozík.

Tradičně výtěžek z Běhu dobré vůle pomůže také rodinám, které jsou ohrožené ztrátou bydlení. Nadace po dobu několika měsíců uhradí rodinám dočasné ubytování (v náhradních, azylových či krizových domech), kde při řešení životní situace (např. vyřízení dávek, řešení zdravotního stavu či hledání stabilního bydlení a práce) pomáhají sociální pracovníci.

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: