Mrazy ohrožují lidi bez domova: Pomoc nabízí projekt Nejdřív střecha

Již šest a půl roku pomáhá projekt Nejdřív střecha lidem, kteří přišli o bydlení. Ztráta střechy nad hlavou je pro ně nebezpečná zvláště v období zimy a silných mrazů, jaké panují v těchto dnech.

Projekt Nejdřív střecha založil v roce 2014 filantrop Vojtěch Sedláček společně s neziskovou organizací Naděje. Projekt je určen lidem, kteří se právě ocitli na ulici, nebo projevují soustavnější snahu se z ulice dostat, jsou v akutní situaci a jejich další pobyt na ulici by znamenal ohrožení života, bydlí sice v zařízení s podporou sociálního pracovníka, ale jejich další setrvání v zařízení je vážně ohroženo.

„Člověk na ulici bez prostředků je vždy zranitelný, ze sociálního pohledu dokonce zranitelný těžce. Je s podivem, v kolika případech poměrně malá pomoc stačí, aby nespadl do trvalého bezdomovectví, ale postavil se znovu na vlastní nohy,“ říká Vojtěch Sedláček.

Nejdřív střecha pomáhá lidem bez domova najít bydlení až na 60 dní, za tu dobu si mohou zařídit nové doklady, najít si novou práci a vrátit se znovu do života. Od 1. ledna 2018 převzal správu projektu Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.

Za 77 měsíců svého fungování projekt pomohl již 1856 lidem a díky dárcům se podařilo na pomoc lidem v nouzi vybrat 4 705 626 korun.

Přispět na pomoc můžete i Vy. Veškeré získané prostředky dárců jdou na ubytování. Děkujeme.

Více informací o projektu najdete zde: https://www.nejdrivstrecha.cz/.

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: