Odstartovala středoškolská výzva Daruj srdce

Již potřetí vyhlašuje Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové výzvu Daruj srdce pro středoškolské studenty, kteří chtějí pomoci potřebným ze svého okolí. Nezáleží na tom, zda chtějí podpořit seniory, lidi se zdravotním znevýhodněním, děti z dětských domovů nebo studenty ve složité sociální situaci, mohou si vybrat jakoukoliv organizaci, zjistit, jak se mohou zapojit, a pomoci tam, kde je právě potřeba.

Cílem výzvy je přiblížit mladým lidem neziskový sektor, nabídnout vhled do fungování organizací a představit možnosti, jak pomáhat potřebným. Týmy ze středních škol z celé České republiky mohou ze svého okolí vybrat jakoukoli neziskovou organizaci, vymyslet projekt na pomoc druhým a přihlásit se do soutěže. Celkem 10 týmů získá pro neziskovou organizaci finanční podporu z nadace.  

Jak se do výzvy zapojit:

1. Studenti vyhledají ve svém okolí neziskovou organizaci, která pomáhá v sociální oblasti.

2. Spojí se se zástupcem neziskové organizace a společně zjistí, s čím by organizace potřebovala pomoci, zda jí zrovna něco nechybí nebo co by jí usnadnilo práci.

3. Vybranou neziskovou organizaci přihlásí do výzvy Daruj srdce, tj. do 18. října 2022 vyplní formulář na www.darujsrdce.com.

4. Všichni přihlášení studenti obdrží pozvánku na setkání, které se uskuteční v listopadu 2022. Zde bude představeno 10 vybraných projektů, které získají finanční podporu až 20 tisíc korun (finanční příspěvek vyplatí vybraným organizacím přímo VDV). 

Více informací včetně představení projektů z předchozích ročníků naleznete na www.darujsrdce.com.

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: