Vojtěch Sedláček: "Olga nebyla žena nasvícených ramp."

Přinášíme Vám proslov předsedy správní rady naší nadace Vojtěcha Sedláčka, který pronesl na pietní akci Svíčka za Olgu Havlovou na Vinohradském hřbitově.

Olga nebyla žena nasvícených ramp. Smysl života viděla v tom, co může udělat pro druhé, pro ty, které rodící se tržní tempo zanechává stranou. Pro ty, kteří na přicházející nabídky možností bez podané ruky prostě nedosáhnou. Olga ale dobře chápala, že přicházející svoboda je více než jenom možnost výběru, že svoboda se týká především vztahů. Svobodní lidé jeden druhého vidí, tedy jim neunikne, když ten druhý se osamoceně potýká se svým fyzickým, duševním či sociálním hendikepem. Olga a její blízcí přátelé vzali svobodu za slovo a bylo rozhodnuto. Založením a nasměrováním Výboru dobré vůle udělala, dobře vím že velká slova ráda neměla, pro mnohé život plnější a tím i svět vůbec lepší. Dílo před 34 lety založila Olga pevně, jasně, radostně a pro nás je čest i radost v něm tvořivě pokračovat.

Foto © Anna Šolcová

Fotografie z pietní akce na Vinohradském hřbitově dne 26. ledna 2024

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: