Pomozte nám zmapovat celoroční dopady pandemie COVID-19 na neziskový sektor

Záleží nám na tom, aby dopady pandemie COVID-19 na neziskové organizace a jejich klienty byly co nejmenší a organizace získaly potřebnou podporu. Nadace OSF, náš partner pro program Active Citizens Fund, proto připravila dotazník, kterým chce zmapovat celoroční dopady pandemie COVID-19 na neziskový sektor a zjistit jeho komplexní potřeby.

Nadace OSF tím navazuje na jarní průzkum, kterého se zúčastnilo mnoho neziskových organizací – výsledky najdete zde. Cílem je získat aktuální data a zjistit, jak se situace organizací od začátku minulého roku posunula.

Prosíme o vyplnění dotazníku do 26. ledna 2021 včetně. Je určen všem organizacím bez ohledu na tematickou nebo geografickou oblast působení. Uvítáme, když jej nasdílíte dalším spřáteleným organizacím.

Dotazník k dopadům pandemie COVID-19 na neziskové organizace stáhnete zde.

Pomozte nám identifikovat ty nejzásadnější problémy, kterým ve svých organizacích čelíte, a potřebná opatření, která vám umožní pokračovat ve své práci. Jsme přesvědčeni, že pro efektivní jednání s veřejnou správou, podnikateli či individuálními dárci o podpoře a udržení akceschopnosti neziskového sektoru budeme potřebovat dobrá data o tom, jak si celý sektor stojí. Data zároveň ukáží, kam bude nutné směřovat největší podporu.

Díky výsledkům jarního průzkumu jsme byli schopni mediálně zviditelnit potřeby organizací a zároveň flexibilněji nastavit pravidla grantování. Výsledky jsme představili na Radě vlády pro nestátní neziskové organizace a mezi dárci, kteří se přidali k naší výzvě Stojíme při vás – výzva zaručuje podporu organizacím v době krize. Na potřeby ohrožených skupin a neziskového sektoru jsme reagovali také spoluprací na iniciativě Učíme online (převedení výuky do online prostředí), spuštěním inkubátoru veřejně prospěšných neziskových projektů (na podporu digitalizace NNO) a soutěží pro nejlepší nápady na řešení společenského problému digitální cestou Na stojáka. Na jaře tohoto roku také plánujeme vyhlásit grantovou výzvu, která se zaměří na potřeby organizací v digitální oblasti.

Předem děkujeme za vyplnění.

Celý článek najdete zde.

 

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: