Sportovci pomůžou osmnáctiletému Tomovi

Tom žije s diagnózou dětské mozkové obrny a pohybuje se pomocí mechanického vozíku. V září nastupuje do třetího ročníku na odbornou školu, kam denně dojíždí přes 50 km. Ve volném čase Tom závodně plave a hraje badminton, jezdí také na trojkolce a v zimě s dopomocí lyžuje na monoski.

K přesunu na větší vzdálenosti potřebuje Tom pomoc, a protože by se rád více osamostatnil, aby nebyl stále závislý na druhých, požádal nadaci o příspěvek na přídavný elektrický pohon. Tomova sestra je stejně jako její bratr upoutána na vozík. Proto, když spolu vyráží ven, potřebují doprovod více osob, což bývá časově náročné a ne vždy zvládnutelné. Instalace elektrického pohonu by tedy Tomovi a jeho rodině ulehčila nejen při společných vycházkách se sestrou, ale také by zajistila větší dostupnost všech sportovních aktivit.

Účastníci sportovních akcí a závodů, které Výbor dobré vůle organizuje nebo v rámci kterých je nadace partnerem, budou moci přispět Tomovi na elektrický pohon v hodnotě 75 000 Kč. 

 

Pokud byste chtěli přispět, využijte následující bankovní spojení:

č. ú.: 625625625/0300
var. symbol: 2022719

 

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: