Veřejnost může nominovat osobnosti s handicapem na Cenu Olgy Havlové

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové letos udělí výroční třicátou Cenu Olgy Havlové. Získá ji osobnost, která navzdory svému zdravotnímu handicapu pomáhá druhým a je inspirací pro ostatní.

Kandidáta na Cenu Olgy Havlové může navrhnout jednotlivec nebo organizace do 1. dubna 2024 na webových stránkách www.cenaolgyhavlove.cz. Kdo se stane laureátem a převezme plastiku Olbrama Zoubka, určí porota pověřená správní radou nadace. Veřejnost bude moci rozhodnout o držiteli Ceny veřejnosti, která se uděluje od roku 2017.

Cenu Olgy Havlové poprvé vyhlásila sama Olga Havlová v roce 1995 s cílem ocenit osobnost, která i přes svůj handicap, inspiruje druhé k překonávání překážek. První nositelkou ceny se stala Jana Hrdá za založení Pražské organizace vozíčkářů a organizování kurzů osobní asistence pro hnutí nezávislého způsobu života v České republice. Podílela se na uskutečnění reformy sociálních služeb v ČR a byla také jednou z prvních dobrovolných spolupracovnic Výboru dobré vůlePaní Olga se zúčastnila pouze prvního ročníku udílení Ceny. Po jejím odchodu se tak Cena Olgy Havlové stala i vzpomínkou na osobnost, jež se zastávala práv ohrožených občanů.

Nominační formulář a více informací naleznete zde.  

Foto © Anna Šolcová, slavnostní udílení Ceny Olgy Havlové v roce 2023

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: