Alžbětě stipendium pomůže vystudovat psychologii

Alžběta je jednou z 24 nových stipendistů a stipendistek, kteří byli přijati do stipendijního programu Fond vzdělání. Navzdory tomu, že se Alžběta potýká s mnoha zdravotními problémy, po absolvování základní školy a gymnázia se rozhodla studovat psychologii se zaměřením na práci s dětmi. Po úspěšném šestikolovém přijímacím řízení Alžbětu přijali na jednooborovou psychologii na Pražské vysoké škole psychosociálních studií.

Jejím největším koníčkem je umění. Má ráda divadlo, tanec a hudbu. Nejvíce se však věnuje kresbě a malbě. Alžběta každoročně pořádá výstavy, jejichž výtěžek věnuje na dobročinné účely.

Alžběty jsme se zeptali, na co stipendium využije, co jí ve škole baví a jaký je její největší sen.

Co pro Vás získání stipendia znamená? Na co peníze využijete?

Získání stipendia pro mě znamená zejména úlevu v tom, že se nebudu muset tolik strachovat s tím, jak si vydělat na školné. Budu si moci dovolit více času věnovat studiu. Určitě část peněz také hodlám využít na zaplacení psychoterapie, kterou momentálně velmi potřebuji a věřím, že i díky tomu budu moci být v budoucnu lepší psycholožkou. Považuji za zásadní se nejprve popasovat s vlastními obtížemi, než budu pomáhat s problémy druhým lidem.

Co Vás ve škole nejvíc baví?

Jsem šťastlivec, jelikož mě ve škole baví téměř vše. Nejraději však chodím na praxe a stáže, kterých máme v rámci studia opravdu požehnaně.

Jaký je Váš největší sen, který byste si chtěla splnit?

Přála bych si v budoucnu mít vlastní kliniku, kde by byla lidem poskytována komplexní bio-psycho-sociální péče a podpora. Kde by byla krásná zahrada, knihovna a zejména společenství dobrých lidí.

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové ve spolupráci s ČSOB již 27 let podporuje studenty se sociálním nebo zdravotním znevýhodněním. Pravidelnou finanční podporu letos nově získalo 24 nadaných studentů středních a vysokých škol. V tomto školním roce tak stipendia pobírá celkem 88 mladých lidí se zdravotním handicapem, ze sociálně znevýhodněných rodin nebo z dětských domovů.

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: