Nová sluchadla pro školačku Beátu

Díky projektu Ticho neléčí Nadace ČEZ přispěl Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové Beátě 10 000 korun na nová sluchadla s příslušenstvím. Dívka tak nyní slyší i to, co dříve ne, například může poslouchat hudbu, kterou má velmi ráda.

Osmiletá Beáta žije na Vsetínsku spolu s třemi dalšími sourozenci a maminkou, která se sama stará o celou rodinu. Všichni mají sluchový handicap a využívají sluchadla. Dvě z dětí navštěvují speciální školu, ale u Beáty se maminka rozhodla pro normální školu. Proto je nová pomůcka pro dívku velmi důležitá. 

„Sluchadla s Com-dexem moc pomáhají. Beáta je nosí moc ráda, protože může slyšet okolí a poslouchat hudbu. Fotka je z 1. září, kdy se moc těšila do školy,“ napsala v poděkování Beátina maminka do nadace.

Sluchové postižení není na první pohled viditelné, a tak si jen málokdo uvědomuje, jak negativní důsledky má na duševní vývoj dítěte. Nemožnost rozvíjet řeč způsobuje, že se dítě jeví jako opožděné. Pokud ale dostane sluchadla – a platí, že čím dříve, tím lépe – může být integrované v běžné školce nebo škole, mít výborný prospěch, normálně navazovat kontakty s vrstevníky. Jeho život získá úplně jinou kvalitu.

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové přispívá tento rok v rámci spolupráce s Nadací ČEZ a projektu Ticho neléčí dětem a mladým lidem do 18 let na nová sluchadla. Celkem letos VDV takto rozdělí 150 tisíc korun mezi 15 rodin, jejichž děti tuto kompenzační pomůcku potřebují.

 

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: