Stipendistka Fondu vzdělání Hanka

Hanka od letošního školního roku pobírá pravidelné měsíční stipendium v rámci programu Fond vzdělání. Nadační program podporuje studenty se sociálním nebo zdravotním znevýhodněním již 28 let. V roce 2022 nadace udělila měsíční stipendium 109 studentům.

Hanka absolvovala bakalářský program na  Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni a v magisterském studiu se rozhodla pokračovat na ČVUT v Praze. Společně se svou sestrou a rodiči bydlí v malém městě na Klatovsku. Kromě pravidelných letních brigád chodí na neplacenou stáž do designerského studia.   

Co studujete a co byste ráda po dokončení studia dělala?

Rozhodla jsem se nedávno přestěhovat do Prahy a nyní studuji magisterské studium na ČVUT, konkrétně obor Design. Po dokončení magisterského studia se chci primárně soustředit na interiérový design.

Co pro Vás získání stipendia znamená? Na co peníze využijete?

Stipendium pro mě znamená mnoho. Využiji ho na pokrytí nákladů spojené se školou a životem v Praze. Díky stipendiu jsem získala volný čas, který jsem musela jinak trávit na různých brigádách. Nyní si mohu dovolit chodit i na neplacenou stáž ve studovaném oboru, která je pro mě velmi přínosná.

Co Vás ve škole nejvíc baví?

Na škole mě nejvíce baví navrhovat produkty denní potřeby a konzultovat vývoj výrobků jak s vyučujícím, tak se spolužáky.

Co Vás baví mimo školu, jaké máte koníčky?

Baví mě design a vše kolem něj, je to moje životní náplň. Ve volném čase se ráda vzdělávám v nových softwarech. Nejraději si ovšem jezdím o víkendu odpočinout k rodičům do přírody. Mám ráda procházky se psem, jízdu na kole a práci na zahradě.

Jaký je Váš největší sen, který byste si chtěla splnit?

Mým největším snem je si založit vlastní studio. Věřím, že díky píli a úsilí se mi můj sen splní.

 

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: