Děkujeme za pomoc pro Aleše

Rádi bychom poděkovali všem dárcům, kteří se zapojili do vyhlášené sbírky a přispěli Alešovi na koupi elektrického vozíku. Díky vybrané částce přesahující 300 000 Kč bude moci maminka Aleše koupit kromě vozíku také další potřebné pomůcky, jako je například zvedák do vany nebo nájezdová plošina.

Aleš je upoután na invalidní vozík od narození, tedy téměř 50 let. „I když zdravotní stav Aleše byl těžký a naděje, že bude schopen se v budoucnu postarat sám o sebe, prakticky nemožná. Nevzdala jsem to, protože pobyt v ústavu by mu neumožnil se dále rozvíjet. Udělali jsme spolu obrovský kus práce a žijeme každý den jeden pro druhého,“ uvedla maminka Aleše, paní Blažena, která se o syna po odchodu otce starala sama.

S Alešem každoročně podnikali mnoho aktivit, bohužel však ovládat vozík začalo být čím dál tím náročnější. „Naše výlety se v posledním době omezily, Aleš je těžký a nám síly ubývají,“ doplnila paní Blažena, proč kromě pomoci při každodenních činnostech má koupě elektrického vozíku pro ni i jejího syna velký význam.  

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové vyhlásil sbírku na elektrický vozík pro Aleše za 150 000 Kč. Díky neuvěřitelné podpoře dárců byl během několika dnů vybrán dvojnásobek požadované částky. K tomuto nádhernému počinu přispěla i pozornost reportérů České televize, kteří se problematice péče o dospělé potomky věnovali v reportáži. 

Vaše povzbudivé vzkazy byly nad naše očekávání. Musím se přiznat, že ještě dnes tomu nemůžeme uvěřit, jakou vlnu pomoci a povzbudivých přání jste nám okamžitě poslali,“ reagovala na závěr paní Blažena.  

Moc děkujeme za Aleše i jeho maminku. Vážíme si Vaší dobré vůle pomáhat.

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: