Kuchyně v azylovém domě

Díky naší podpoře pořídí Středisko Kralupy nad Vltavou nové vybavení společné kuchyně, kterou využívají klienti Azylového domu pro matky s dětmi a Domu na půl cesty.

V každém pokoji Azylového domu a Domu na půl cesty je kuchyňská linka a základní kuchyňské vybavení, klienti si tak mohou připravovat stravu sami.

Vedle toho však často využívají společnou kuchyň a jídelnu, která je větší a vhodnější pro společné vaření. To probíhá každý druhý víkend. Klienti se pod vedením zkušené kuchařky učí, jak správně připravovat pokrmy pro sebe a své děti. Oblíbené jsou také společné akce, jako je pečení velikonočního beránka či vánočního cukroví.

Společná kuchyně je jednou z nejvíce využívaných částí našeho domu,“ potvrzuje Jana Fránová ze Střediska Kralupy nad Vltavou. „Její vybavení však vyžaduje výměnu. Ve společné kuchyni je nyní skoro nefunkční sporák a špatné vybavení pocházející převážně z darů, často z pozůstalostí,“ vysvětluje Jana Fránová.

Na základě žádosti Arcidiecézní charity Praha přispěla Nadace Olgy Havlové částku 30 000 Kč. Společná kuchyně bude vybavena novým sporákem, mikrovlnou troubou, hrnci, pekáči, stolním nádobím, příbory, hrnky, skleničkami, ubrusy a dalšími pomůckami do kuchyně.

Odkaz na stránky azylového domu

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: