Přispějte na elektrický vozík pro Aleše

Aleš je upoután na invalidní vozík téměř 50 let. Ovládat vozík je ale čím dál náročnější, zvlášť pro jeho maminku Blaženu, které věkem také ubývají síly. Elektrický vozík by pro oba znamenal obrovskou pomoc a úlevu. Finančním darem jim pomůžete nejen k lepší mobilitě, ale zároveň jim dodáte nové impulsy k větší samostatnosti a radosti ze života.

Pořizovací cena takového vozíku je 150 000 Kč. Paní Blažena tuto částku ale není schopna sama naspořit, proto jsme si dovolili oslovit Vás s prosbou o finanční podporu.

PŘISPĚT MŮŽETE ZDE 

Zdravotní péče v roce 1974, kde se Aleš narodil, byla zcela odlišná, než je dnes. To, že něco není s Alešem v pořádku, se zjistilo až příliš pozdě. Aleš jen ležel, pil a v 6 měsících vážil 12 kg. Paní Blaženě v té době nikdo nevěřil, a přestože s Alešem cvičila každý den, pokroky byly minimální. 
Tatínek Aleše se s celou situací nedokázal vyrovnat a nakonec odešel. Paní Blažena zůstala na péči o syna sama, ale za to s velkou podporou svých rodičů, o které se starala až do jejich skonu.

Celý život se snažila Alešovi poskytnout podporu, kterou potřeboval, a tak spolu podnikali výlety, vlakem, tramvají nebo i pěšky.  Když jim vyšly peníze, tak si dopřáli i dovolenou u moře. Tu si v dnešní době už nemohou dovolit, a tak by si přáli cestovat alespoň po Čechách. Elektrický vozík by Alešovi změnil život. Dostal by nové impulsy k samostatnosti a radost z toho, že zase něco sám dokáže.

V poslední době péče o něj začíná být čím dál náročnější a mnoho lidí paní Blaženě radí umístit Aleše do ústavu. To ale pro ni nepřipadá v úvahu.

Děkujeme za Vaši pomoc a dobrou vůli.
 

„Přáli bychom si, aby právo na důstojnou existenci měli i ti, kteří žijí s postižením nebo duševní nemocí, lidé opuštění a staří, ti, kteří mají jinou barvu pleti nebo jiný způsob života, ti, kteří se ocitli v nouzi nebo je zastihla zákeřná nemoc.“ Olga Havlová
Zelená linka +420 800 111 010 | Telefon: +420 224 216 883 | E-mail: vdv@vdv.cz | Sledujte nás na FACEBOOKu
Podporují nás
Mediální partneři:
Odběr novinek

Zadejte prosím e-mailovou adresu pro zasílání aktuálních informací: